O projekcie

„Nigdy nie ufaj chudemu kucharzowi” – mówi przysłowie! I faktycznie – jeśli ze zdjęcia na tej stronie pyszni się do was czekoladowy tort z bitą śmietaną, to jest duża szansa, że zrobiony jest z fasoli. Panierka do pikantnych skrzydełek? Zapewne nie zawiera chleba. W bułkach do burgerów nie ma mąki, w lodach – cukru, a racuchy z jabłkami zrobione są z soi… Muffiny z porzeczkami mogą smakować dokładnie tak, jak powinny, ale nie dajcie się zwieść – jeśli upiekł je chudy kucharz, to najpewniej nie znajdziecie w nich ani cukru, ani tłuszczu, ani mąki.

„I po co to robić?” – zapytacie. Ano, z miłości do jedzenia. Chudy kucharz, jak większość z nas, należy do tych ludzi, którzy chcieliby jednocześnie zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli jeść wszystko, na co ma ochotę, nigdy nie tyć i nie musieć wysłuchiwać gróźb i obelg ze strony lekarzy… Próbował – nie da się… A ponieważ z otyłością brzuszną i stopą cukrzycową mu nie do twarzy, a cykliczne diety odchudzające wpędzają go w rozpacz, zmuszony był do zmodyfikowania swojej filozofii kulinarnej.

Gotując opiera się na kilku zasadach…

czytaj

Najnowsze przepisy

 

2451301323696263